Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Αλαλούμ (1982 - Video)

Αλαλούμ (1982)"Γεια χαραντάν και κουκιά μπακλάν"

Έπειτα από λαική απαίτηση το "Αλαλούμ" παρουσιάζεται στο Ε.ΦΙ.ΒΙ.. Το αριστούργημα του Χάρυ Κλυν είναι εδώ στο πιάτο σας. Ο Αστυνόμος Μπέκας με την καυστική του φράση - σήμα κατατεθέν "Ας το πιστέψω" και ο Αρτέμης με την ιστορική του ατάκα "Με λεν Αρτέμη" υπόσχονται απίστευτες στιγμές γέλιου. Είναι ίσως η καλύτερη δουλειά του Χάρυ. Σκεφτείτε ότι η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 1982 και παρόλα αυτά παραμένει επίκαιρη και καυστική. Μία ακόμα απόδειξη του πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν ο Χάρρυ Κλυνν.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο Μαραντόνα της Αγίας Βαρβάρας (1988 - Video)

28c1soy.jpg Μας έχουν τρελάνει με τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τη μία ο ένας είναι ο καλύτερος την άλλη ο άλλος...

Ε φτάνει πια η παραπληροφόρηση!!!

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ήταν είναι και θα είναι ο Ταμτάκος!!!

Είναι από την Αγία Βαρβάρα και ξέρει από μπάλα.

Μοναδική στιγμή η σκηνή που εκτελεί το κρίσιμο πέναλτι ο Ταμτάκος. Η τεχνική του είναι μοναδική και αφήνει τον θεατή άφωνο...αρχικά και ξερό από τα γέλια μετά από λίγο.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Review: Χούλιγκανς - Κάτω τα Χέρια από τα Νιάτα (1983 - Video)

Η φράση που έγραψε ιστορία:
"Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ SEX PISTOLS. ΓΚΕΓΚΕ;"
Η τηλεόραση έχει σκουπίδια...
Ο κινηματογράφος είναι ακριβός και έχει σκούπίδια (συνήθως)
Τι καλύτερο λοιπόν από μια βιντεοταινία.
Καλή διασκέδασημε τους Χούλιγκανς!!!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Παπαδίστικη Κομπανία (1983 - Video)


Λόγω των ημερών πιστεύω ότι η "Παπαδίστικη Κομπανία" είναι ότι καλύτερο για να επανέλθουμε όλοι σιγά σιγά στους φυσιολογικούς ρυθμούς μας. Αυτή είναι η πρώτη και η καλύτερη από μια σειρά ταινιών που βασίστηκε στους χαρακτήρες των παπάδων που δημιούργησαν ο Ομηρος Ευστρατιαδης (Σκηνοθετης) και ο Γιαννης Σκλαβος (Σεναριογράφος). 

Καλό βίντεο....

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ - ΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΩ (Videos)

http://www.newsfilter.gr/wp-content/uploads/2010/03/gardelis.jpgΈχει τύχει πολλές φορές να υπάρχουν τα ίδια τραγούδια σε διαφορετικές ταινίες. Δείτε τον Σταμάτη Γαρδέλη να κάνει καντάδα στην Βάσια Παναγοπούλου στην ταινία "Όταν οι Ρόδες Χορεύουν" με το "ΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΩ" και μετά ακούστε το ίδιο τραγούδι στην ταινία "Περάστε Φιλήστε Τελειώσατε".

Δαλιανίδης είναι αυτός...εμείς πάμε πάσο
...τα βλέπω!!!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το Παίζω... και πολύ Αντρας! (1983 - Video)

[antrasvp9.gif]
Αν νομίζετε ότι υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνετε (σ.σ μόνοι σας) σήμερα το βράδυ είστε γελασμένοι. Οι Ε.ΦΙ.ΒΙ σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε τον απολαυστικό Σωτήρη Μουστάκα στο ρόλο του καταπιεσμένου άντρα και ταυτιστείτε ή φροντίστε να μην έρθετε ποτέ στη θέση του. Απολαυστική και η Κατερίνα Γιουλάκη στο ρόλο της πεθεράς. Το κακιά εννοείτε...

Μάντεψε τι Κάνω τα Βράδια - Ο Ανοιχτομάτης (1984 - Video)

[bradiazv0.gif]
Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς όπως και να 'χει ο Στάθης Ψάλτης είναι ένας και μοναδικός. Είναι αυτό που λένε μια ταινία μόνος του!!!

Στο  "Μάντεψε τι Κάνω τα Βράδια" παίζει τον τυφλό, τον μουγκό, τον κουτσό. τη γιαγιά, τον ευκατάστατο επιχειρηματία κ.ο.κ. Αν υπήρχαν βραβεία κοινού θα τα είχε σαρώσει ο Ψάλτης. Δυστυχώς ψηφίζουν μόνο οι αιντερεχάιντε...

Δείτε την ταινία και στοιχεία για τους συντελεστές της.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τα Τσακάλια (1981 - Video)

Τα τσακάλια" Με θυμάσαι ρε π..στη?"

Ποιος δεν θυμάται αυτή την ατάκα του Γαρδέλη....

"Τα Τσακάλια" είναι η ταινία που καθιέρωσε την κουλτούρα μια ολόκληρης εποχής. Ο Δαλιανίδης έγραψε και σκηνοθέτησε αυτό το πρελούδιο στα κοινωνικά αδιέξοδα των 80's, αλλά το πιο σημαντικό ανέδειξε τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της δεκαετίας. Βία, έρωτας, έγκλημα, ευαισθησία και αδιέξοδα συνθέτουν το απόλυτο κοινωνικό δράμα των 80's.

Δείτε το ολόκληρο και ενημερωθείτε από τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Το σουτιέν του μπαμπά μου (1982 - Videos)

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξανακούσει γι' αυτό το έπος του νεοελληνικού μελοδράματος. Είναι μια ταινία γροθιά στο κοινωνικό κατεστημένο που διαλύει όλα τα ταμπού.

Δείτε τις χαρακτηριστικότερες σκηνές και σημαντικές πληροφορίες για την μοναδική ταινία εσώρουχο...

Υπόθεση:
Ο Νικόλας (Μάκης Δελαπόρτας) ανακαλύπτει την τραγική αλήθεια. Η Μάμα Ρόζα είναι ο πατέρας του. Η ταινία προβάλλει σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς αφορίζοντας ταμπού και συντηρητισμούς, τοποθετώντας πάνω από όλα τον άνθρωπο.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Οι Πόντιοι - Ο Κωστίκας κι ο Γιωρίκας (1985-Video)

http://www.livemovies.gr/files/imagecache/full_view/images/oi_pontioi.jpg

Την εποχή που τα ποντιακά ανέκδοτα έκαναν πάταγο ήρθε η έμπνευση στον Όμηρο Ευστρατιάδη να κάνει μια ταινία με θέμα τους Πόντιους και φυσικά τα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν γι' αυτούς.

Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που ακολούθησε και 2ο μέρος.

Για την ώρα απολαύστε ολόκληρη την πρώτη ταινία και διαβάστε λίγα λόγια για την υπόθεση και τους συντελεστές της.
Αν έχετε παραπάνω στοιχεία για την ταινία μοιραστείτε τα μαζί μας είτε μέσω email είτε με τη μορφή σχολίων.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Ροζ Γάτος (1985-Video)

http://www.livemovies.gr/files/images/roz_gatos_1.jpg
Ο Ροζ Γάτος είναι κινηματογραφική κωμωδία που προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες το 1986.

Υπόθεση

Ο Αρχιμιδης και ο Πανος ειναι συγκατοικοι και καθηγητες στο ιδιο σχολειο. Ο Αρχιμηδης ειναι ενας σοβαρος καθηγητης και αρκετα κλειστος χαρακτηρας. Ο Πανος αντιθετα ειναι ανοιχτος τυπος και εχει μια αρκετα ισορροπημενη κοινωνικη και σεξουαλικη ζωη και θελει να γνωρισει στον Αρχιμηδη τα νυχτερινα μερη που συχναζει μηπως και ανοιχτει λιγακι. Που να’ ξερε ομως οτι ο Αρχιμιδης την νυχτα αλλαζει προσωπικοτητα και μεταμορφωνεται σε δεινό πλει μποι….

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Θηλυκός Τσατσένκο (1987 - Video)

photoΗ Νικολέτα Μπάλη, μια ευτραφής κοπέλα, στυλοβάτης του σπιτιού της, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την αδελφή της Σούζη, που θέλει να τη γράψει ως αναπληρωματική στην ομάδα μπάσκετ που παίζει. Ο έρωτάς της με τον προπονητή της ομάδας Αλέκο, την κάνει να δεχτεί. Στον πρώτο αγώνα η ομάδα χάνει μέχρις ότου στο δέυτερο ημίχρονο αγωνίζεται η Νικολέτα σαν ένας θηλυκός Τσατσένκο και έτσι κερδίζει η ομάδα της. Μετά τη νίκη η Νικολέτα (θηλυκός Τσατσένκο)…

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Review: The Κοπανοι (1987-Video)

http://www.livemovies.gr/files/imagecache/full_view/images/the_kopanoi_2.jpgΕίναι με διαφορά η ταινία που έχω δει περισσότερες φορές από κάθε άλλη.

Τυχαίο...? Δεν νομίζω

Όταν έχεις φτάσει στο σημείο να μιλάς με τους φίλους σου με ατάκες από σκηνές της ταινίας τότε μπορείς να μιλήσεις για κάτι παραπάνω από μια απλή συμπάθεια.

Διαβάστε παρακάτω την κριτική της ταινίας από το cine.gr και δείτε αποσπάσματα από την ταινία. 
Αποσπάσματα...? 
Μα τι λέω διάολε δείτε την ΟΛΗ!!!!

Ε.ΦΙ.ΒΙ. - Έλληνες Φίλοι Βίντεο

Ένας σύλλογος.
Ένα γρουπ.
Ένα ιστολόγιο.
Πολλοί άνθρωποι και ακόμα περισσότερες βιντεοταινίες...
Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε το βίντεο.

Ας μοιραστούμε τα σωματικά μας υγρά...ε τις αναμνήσεις δηλαδή.

Εδώ συζητάμε για τις βιντεοταινίες κυρίως της δεκαετίας του 80. Τις ταινίες που όλοι αγαπήσαμε με τους γνωστούς - άγνωστους πρωταγωνιστές. 

Μιλάμε ακόμα για την κουλτούρα της εποχής εκείνης και φυσικά την απίστευτη μουσική που ακουγόταν από τα ηχεία της τηλεόρασης μας μόλις βάζαμε την βιντεοκασέτα να παίξει.

Ενημερώστε μας για εκδηλώσεις αφιερωμένες στις βιντεοταινίες των 80's και γενικά στην κουλτούρα της εποχής εκείνης.

Περιμένουμε τα μηνύματα και τα σχόλια σας.

Πιστεύεις στο βίντεο?